Met jouw eigen steen

Ring wit kiezelsteentje

Weet je nog, jullie allereerste vakantie samen, buiten in de natuur. Daar lag een steen en die nam je mee. Het werd een symbool voor het begin van jullie liefde. Dat is dus echt een persoonlijk sieraad

Wat zou het leuk zijn om van die steen eens een persoonlijk sieraad te laten maken. Een ring, een armband of een hanger. En ook al is het geen edelsteen, veel stenen zijn wel op de één of andere manier te gebruiken. We kunnen op een klein stukje uitproberen of de steen te slijpen is. En als dat niet lukt dan is hij misschien ruw of gezaagd goed te verwerken. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. 

Persoonlijk sieraad met as

Bij Sentiment sieraad vormt de steen de basis en is er een compartiment waar de as in komt. De ruimte waarin de as komt is relatief groot en wordt zorgvuldig dicht gesoldeerd. Het persoonlijk sieraad is daarmee waterdicht en kan onder alle omstandigheden worden gedragen. De nadruk ligt op de steen wat ervoor zorgt dat het niet op een traditioneel as-sieraad lijkt.

Misschien heb je zelf een ruwe steen gevonden die je graag wil gebruiken. We gaan dan onderzoeken of we hem kunnen slijpen. Als dat niet lukt dan kijken we of hij ruw gebruikt kan worden. Daarnaast is er in mijn atelier een breed assortiment geslepen en ongeslepen stenen om uit te kiezen. Soms ligt er eentje tussen die je raakt. Door een kleur, een vorm of een tekening. Helemaal speciaal is het om zelf de steen in mijn atelier te komen slijpen. Onder mijn begeleiding kan iedereen dat.

Nieuw uit oud

Er zijn sieraden die in een bakje of een laatje liggen en niet meer worden gedragen. Bijvoorbeeld omdat ze gedateerd zijn of niet meer helemaal naar je huidige smaak zijn. Of het zijn sieraden uit een erfenis en ze passen niet of zijn niet jouw stijl. Dan is het zonde om er niets mee te doen.

Ik kan het goud of zilver omsmelten en er nieuwe sieraden mee maken. Maar er kunnen ook delen van verwerkt worden in een nieuw te maken persoonlijk sieraad. Op deze manier blijft de herinnering aan het originele sieraad bestaan maar is het aan de eigen wensen en stijl aangepast.

goudwn en zilveren ring metperidoot

Op de ringen van de foto is de inscriptie in het goud bewaard gebleven. Kleine stukjes goud die overbleven zijn verwerkt in de zilveren vierkante ringen. De peridoot was door de dochter gevonden en is ruw gezet.