Met jouw eigen steen

Weet je nog, jullie allereerste vakantie samen, buiten in de natuur. Daar lag een steen en die nam je mee. Het werd een symbool voor het begin van jullie liefde.

Wat zou het leuk zijn om van die steen eens een persoonlijk sieraad te laten maken. Een ring, een armband of een hanger. En ook al is het geen edelsteen, veel stenen zijn wel op de één of andere manier te gebruiken. We kunnen op een klein stukje uitproberen of de steen te slijpen is. En als dat niet lukt dan is hij misschien ruw goed te verwerken. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. 

Persoonlijk sieraad met as

Bij Sentiment sieraad vormt de steen de basis en is er een compartiment waar de as in komt. De ruimte waarin de as komt is relatief groot en wordt zorgvuldig dicht gesoldeerd. Het persoonlijk sieraad is daarmee waterdicht en kan onder alle omstandigheden worden gedragen. De nadruk ligt op de steen wat ervoor zorgt dat het niet op een traditioneel as-sieraad lijkt.

Misschien heb je zelf een ruwe steen gevonden die je graag wil gebruiken. Het hoeft geen edelsteen te zijn. We gaan onderzoeken of hij geslepen kan worden. Er kan ook een holte in de steen worden gefreesd voor as gemengd met giethars. Verder is er in mijn atelier een breed assortiment geslepen en ongeslepen stenen om uit te kiezen. Helemaal speciaal is het om zelf de steen in mijn atelier te komen slijpen. Onder mijn begeleiding kan iedereen dat.

Nieuw uit oud

Er zijn sieraden die in een bakje of een laatje liggen en niet meer worden gebruikt. Misschien zijn ze gedateerd of is je smaak veranderd. Of het zijn sieraden uit een erfenis en ze passen niet of zijn niet jouw stijl. Dan is het zonde om er niets mee te doen.

Ik kan het goud of zilver omsmelten en er nieuwe sieraden mee maken. Maar er kunnen ook delen van verwerkt worden in een nieuw te maken persoonlijk sieraad. Op deze manier blijft de herinnering aan het originele sieraad bestaan maar is het aan de eigen wensen en stijl aangepast.

goudwn en zilveren ring metperidoot

De gouden ring was van moeder. Hij was te groot en ze wilde hem laten veranderen met peridoot die door dochter gevonden was. De ring is verkleind met behoud van de inscriptie. De kleine stukjes goud die overbleven zijn verwerkt in de zilveren vierkante ringen.