Op deze pagina geef ik voorbeelden van kleine objecten die ik voor je kan maken, waarbij de as van een dierbare wordt verwerkt. Dit kan in een te dragen sieraad, een steen of in een mini-urn. Bij al deze ontwerpen staat maatwerk centraal. Een aantal potjes en mini urnen heb ik op voorraad, maar je kunt ook een eigen steen meenemen waar we mee aan de slag gaan.

As verwerkt in een steen

Niet iedereen houdt van sieraden. Het is wel fijn om iets persoonlijks en kleins te hebben om te koesteren. Bij Sentimentsieraad kun je as laten verwerken in een ruwe of geslepen steen. Een (edel)metalen compartiment wordt speciaal voor de steen gemaakt en ertussen gezet. Je kunt hem als object neerleggen of bij je dragen. Het is ook heel fijn om hem soms even in je handen te nemen en de gedachtes te laten gaan. Het wordt dan een soort koestersteen.

Er zijn veel soorten koesterstenen te bedenken en ze zijn er dan ook in vele prijsklassen. Laat je in de portfolio verder inspireren.

As verwerkt in een mini-urn.

Een mini-urn is een uniek klein (edel)metalen potje met een steen als deksel. Ik laat me inspireren door de steen en maak er een passend geheel van. Vaak heeft het potje de vorm van de steen. Ik heb er een aantal op voorraad gemaakt. Je kunt ze dan zelf met de as vullen en afsluiten met lijm.  Als ik ze in opdracht maak dan kan ervoor gekozen worden om de urn dicht te solderen. Ook voor dit concept geldt dat je zelf met een steen kunt komen. De stenen die ik gebruikt heb zijn bij de Rijn in Nederland gevonden. Sommige zijn getrommeld, andere zijn geslepen en weer andere zijn ruw gebleven. Ik laat me leiden door de steen. 

Nieuwsgierig geworden ?

Kom gerust eens langs voor een afspraak. We kijken dan gezamenlijk en vrijblijvend in mijn atelier wat de mogelijkheden zijn.