Op deze pagina geef ik voorbeelden van producten die ik voor je kan maken, waarbij de as van een dierbare wordt verwerkt. Dit kan in een te dragen sieraad, in een steen of in een mini-urn. Bij al deze producten staat maatwerk centraal. Je kunt kiezen uit een aantal ontwerpen, maar ook je eigen stenen of oude sieraden aandragen. Samen gaan we dan een ontwerp maken.

As verwerken in een sieraad

Bij Sentiment sieraad vormt de steen de basis. De ruimte waarin de as komt bevindt zich achter de steen en wordt zorgvuldig dicht gesoldeerd. Het sieraad is daarmee waterdicht en kan onder alle omstandigheden worden gedragen. De steen die vervolgens wordt gezet (niet gelijmd), zorgt ervoor dat het niet op een traditioneel as-sieraad lijkt.

Als je zelf een ruwe steen hebt dan bekijken we de mogelijkheden tot het slijpen ervan. Als je er geen hebt, dan is er in mijn atelier een breed assortiment om uit te kiezen. Soms ligt er eentje tussen die je raakt. Door een kleur, een vorm of een tekening. Helemaal speciaal is het om zelf de steen in mijn atelier te komen slijpen. Onder mijn begeleiding kan iedereen dat.

as sieraaad as sieraaad

assieraaad

As verwerken in een steen

Een mogelijkheid om de as te laten verwerken is om een ruwe of geslepen steen open te zagen. Een (edel)metalen compartiment wordt speciaal voor de steen gemaakt en ertussen gezet. Je kunt hem als object neerleggen of bij je dragen. Het is ook heel fijn om hem soms even in je handen te nemen en de gedachtes te laten gaan. Het wordt dan een soort koestersteen.

Een andere manier om as in een steen te doen is door een gat in de steen te boren. Hierin kan dan een buisje met as gemaakt worden.

 

 

 

As verwerkt in een mini-urn.

Een mini-urn is een kleine (edel)metalen potje met een steen als deksel. Ik laat me inspireren door de steen en maak er een passend geheel van. Vaak is het potje in de vorm van de steen gemaakt. Ze kunnen kant en klaar worden gekocht, zodat je ze zelf kunt vullen. Het dekseltje wordt vervolgens op het potje vast gelijmd. Als ik ze in opdracht maak dan kan ervoor gekozen worden om de urn dicht te solderen.

mini-urn

mini-urn

mini-urn

 

 

 

Nieuwsgierig geworden ?

Kom gerust eens langs voor een afspraak. We kijken dan gezamenlijk en vrijblijvend in mijn atelier wat de mogelijkheden zijn.