Maak je eigen herinnering.

zagen van een steen

Heb je een steen van een dierbare en wil je daar graag zelf iets mee doen? Bij Sentiment sieraad kun je terecht om daar een sieraad, een koestersteen of een mini-urn van te maken. In het atelier kun je de steen zagen, boren en slijpen, maken we een ontwerp ga je edelsmeden. Je hoeft geen ervaring te hebben; ik begeleid je door het hele proces en help daar waar dat nodig is. Deze persoonlijke workshop kun je volgen door een afspraak te maken. Je kunt in je eentje terecht, maar ook in je eigen kleine groepje. Er is plaats voor vier personen. Door de huidige coronaregels is dat nu voor maximaal twee personen.

Het slijpen en edelsmeden is een intensief proces. De tijd die je nodig hebt is afhankelijk van wat je wilt maken. Sommigen zullen met een dag klaar zijn, anderen hebben meer tijd nodig. Meestal zijn twee dagen voldoende om een sieraad vanuit steen en zilver te maken. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een eenvoudige koestersteen te maken en dan ben je in een ochtend of middag klaar.

De dagen zijn van 10.00 tot 16.30 uur en op afspraak te boeken. De kosten bedragen € 150,- voor een dag: dit is inclusief een lunch maar zonder de prijs van het gebruikte metaal. Een dagdeel werken kost € 70,-.

Meewerken

Ik bied je de mogelijkheid om zelf mee te werken aan het te maken sieraad. Dit kan door het bewerken van de steen. Slijpen is erg leuk om te doen: je keert naar binnen en bent helemaal in het moment. Slijpen is niet moeilijk, het is vooral geduld, aandacht en veel kijken en voelen. Aan dit meewerken zijn geen kosten verbonden