Troosten kan op heel verschillende manieren.

Bijvoorbeeld door een cadeautje te geven aan iemand die verdriet heeft en zo te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Ik heb buidels met ‘trooststenen’ gemaakt. Alle stenen zijn in Nederland bij de Rijn gevonden en ze zitten in een fraaie leren buidel.

De stenen gaan een week in een speciale trommelmachine met slijppoeder. Hierdoor wordt er een dun laagje van de steen afgehaald waardoor hij gladder wordt. Daarna worden ze nog gedurende een dag gepolijst waardoor ze mooi gaan glimmen. De tekeningen die de vuurstenen van nature hebben zijn nu duidelijk te zien.

De prijs voor alle variaties is € 9,50. Ze zijn te koop in het winkeltje in mijn atelier of te bestellen via de mail.

Wensstenen

wensstenen

 

 

Dit zijn vuurstenen en kwartsen die getrommeld zijn. Ook deze stenen hebben een week in de trommelmachine doorgebracht en zijn lekker glad en mooi gaan glimmen. De stenen zijn ook in Nederland bij de Rijn gevonden en ze zitten per stuk  (ongeveer 5 cm) in een fraaie leren buidel. De begeleidende tekst is als volgt:

Ontstaan diep in de aarde. Gebroken door natuurkrachten en afgesleten door de rivier. Waar komt hij vandaan, wat heeft hij meegemaakt? Neem de steen in de hand, voel zijn energie en voeg je eigen gedachtes eraan toe.

Wegwerpsteentjes

Wegwerpsteentjes

In dit zakje zitten vijf ruwe stenen. Ze staan voor de fasen die je doorloopt als je ergens mee zit. De stenen zijn gevonden bij de Rijn en met de hand gegraveerd. Het is ook mogelijk om een eigen tekst te laten graveren. De tekst die ik ze heb gegeven is als volgt:

De steentjes in dit zakje staan voor de 5 verschillende fasen waar je mee te maken kunt krijgen als je om iets rouwt: Ontkenning, Boosheid, het Gevecht aangaan, Depressie en Acceptatie. Als een fase voorbij is dan pak je het betreffende steentje en geeft hem weer terug aan de natuur. De steentjes keilen lekker over het water om er vervolgens in te verdwijnen.